Paneum145 ™ Hem OLEUM - var olivolja
Nästa helgernas brödmeny

"Bröd bakad i stenugn"

Nästa bakdagar ser du nedan. Vi strävar alltid att baka två sorters bröd och en sort frallor, kanske något mer.  Brödet har alltid ca +/ 1 kg degvikt och frallorna ca +100 g och packat i fyrpack. Baguetter har en vikt på 300g och Demi Baguette 150 g, Urdinkel Seelen 120g degvikt.
Varför bara mot förbeställning? - För att vi vill inte skapa matsvinn!
Beställningen sker enkelt via knappen nedan.

OBS !
Den överdrivna konsumtionen av hålbara, hälsosamma
och regionalt producerade livsmedel kan göra dig beroende.

Beställning, senast:

Fredag 08. Mars 2024 klockan: 18:00

Jag bakar för dig:

Söndag, 10. Mars 2024

Du hämtar eller vi levererar:

Söndag, 10. Mars 2024 från klockan: 15:00

PANEUM 145 Landbröd Nötknäpparen
Lantbröd Nötknäpparen

Klassiskt lantbröd med valnötter & hasselnötter
Vetemjöl, fullkornsmjöl, valnötter, hasselnötter, surdeg, himalayasalt
ca + 1 kg degvikt

80 SEK
PANEUM 145 Champagner-råg bröd
TRADITION
Champagner-Råg Bröd

Fransk bond rågbröd 
Champagner-råg, vetemjöl, surdeg, malt, melass,  himalayasalt
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Rustika vetefrallor
PANEUM
Älbler

Rustika vetefrallor från Schwaben
Vetemjöl, vete fullkornsmjöl, mjölk* surdeg, malt,  himalayasalt, jäst
ca + 100 g degvikt, 4 st/påse

50 SEK
PANEUM 145 Nan e barbari
HISTORISKT
Nan e Barbari

Persiskt traditionellt flatbröd
Vetemjöl, Gulvetemjöl och fullkornsmjöl, surdeg, himalayasalt, jäst
ca 2x +0,5 kg degvikt

75 SEK
Beställning, senast:

Torsdag 28. Mars 2024 klockan: 18:00

Jag bakar för dig:

Lördag, 30. Mars 2024

Du hämtar eller vi levererar:

Lördag, 30. Mars 2024 från klockan: 15:00

PANEUM 145 Osterbrod
TRADITION
Traditionellt Osterbrot

Historiskt Påskbröd, en slags Brioche
Urdinkelmjöl, vetemjöl, mjölk*, smör, sultaniner, kanderad apelsin- och citronskal,  apelsinjus, mandlar, honung, ägg, rom, Himalayasalt, surdeg, jäst

(*laktosfri)

ca + 0,75 kg degvikt

120 SEK
PANEUM 145 Choklad Bröd
PANEUM
Chokolad Bröd

Spanskt inspirerad Chokladbröd

Svag sött bröt med mörka cacaonoter, perfekt med smör, färskost, kraftig ost eller chokladkräm.

Vetemjöl, choklad,  cacaopulver, ekol. Suhum Cacao-Nibs / Ghana, surdeg, EV olivolja, Himalayasalt, jäst
ca + 0,5 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Bärner Züpfe
TRADITION™ & HISTORISKT
Bärner Züpfe

Smörfläta från Bern i Schweiz utan socker

De bakas sedan 1430

Vetemjöl,  mjölk*, smör, surdeg, ägg, Himalayasalt, jäst
ca + 0,75 kg degvikt

80 SEK
PANEUM 145 Pagnotta
TRADITION
Pagnotta

Italienskt Lantbröd
Durum-Vetemjöl, vete fullkornsmjöl, surdeg, himalayasalt,
ca +1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Nan e barbari
HISTORISKT
Nan e Barbari

Persiskt traditionellt flatbröd
Vetemjöl, Gulvetemjöl och fullkornsmjöl, surdeg, himalayasalt, jäst
ca 2x +0,5 kg degvikt

75 SEK
Beställning, senast:

Fredag 05. April 2024 klockan: 18:00

Jag bakar för dig:

Söndag, 07. April 2024

Du hämtar eller vi levererar:

Söndag, 07. April 2024 från klockan: 15:00

PANEUM 145 Röda Baronen
PANEUM 145™ & PURE
Röda Baronen

Rotkorn-vete står här för färgen och smak
Rotkorn-vete fullkornsmjöl, delvis självmalt på stenkvarnen, surdeg, himalayasalt, jäst
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Steirisches Osterbrod
TRADITION
Traditionellt Steirisches Osterbrot

Historiskt Påskbröd, en slags Brioche
Vetemjöl, vitvin, kryddor, mjölk*,  sultaniner, Himalayasalt, surdeg, socker, ister, jäst

(*laktosfri)

ca + 0,75 kg degvikt

90 SEK
PANEUM 145 Sankt Galler Bürli
TRADITION
Sankt Galler Bürli

En gränsöverskridande klassiker
Vete-Ruchmjöl, vetemjöl, surdeg, Himalayasalt, jäst
ca + 150 g degvikt, 2x2 st/påse

60 SEK
PANEUM 145 Baguette tradition
TRADITION™ & PURE
"Präsidentbaguette 2008"

Världsberömd "Baguette de pain de tradition française" efter Anis Bouabsa
Urvetemjöl, himalayasalt, jäst
ca + 0,3 kg degvikt baguette eller
ca 2x + 0,15kg degvikt demi baguette

30 SEK
PANEUM 145 Nan e barbari
HISTORISKT
Nan e Barbari

Persiskt traditionellt flatbröd
Vetemjöl, Gulvetemjöl och fullkornsmjöl, surdeg, himalayasalt, jäst
ca 2x +0,5 kg degvikt

75 SEK
Beställning, senast:

Fredag 12. April 2024 klockan: 18:00

Jag bakar för dig:

Söndag, 14. April 2024

Du hämtar eller vi levererar:

Söndag, 14. April 2024 från klockan: 15:00

PANEUM 145 Farbror Melker
PANEUM 145™ 
Farbror Melker

Gammaldags inspirerat Vete-Lantbröd
Vetemjöl och fullkornsmjöl, surdeg, kvarg*, kaffe, smör, himalayasalt
(*laktosfri)
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Tessiner Bröd
TRADITION
Tessiner Bröd

Ett ljus bröd av vete och Durumvete i en symfoni
Vetemjöl, surdeg, olivolja, malt, himalayasalt,jäst
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Lauffener Landvete Semmel
PANEUM 145
Lauffener Landvete Semmel

Surdegsfralla bakat på den gamla sorten Lauffener Lantvete
Lauffener Landvete, solros, Dinkel- och rågflingor, champagner-råg surdeg, malt, himalayasalt,  jäst
ca + 100 g degvikt, 4 st/påse

50 SEK
PANEUM 145 Baguette
HISTORISKT
Urdinkel Seelen

Genuint och traditionellt med historie
Urdinkel Ruchmjöl, vetemjöl, Massa Madre, malt, himalayasalt,  jäst, salt och kummin
ca + 120 g degvikt, 4 st/påse

60 SEK
PANEUM 145 Nan e barbari
HISTORISKT
Nan e Barbari

Persiskt traditionellt flatbröd
Vetemjöl, Gulvetemjöl och fullkornsmjöl, surdeg, himalayasalt, jäst
ca 2x +0,5 kg degvikt

75 SEK

BRÖD VI BAKAR

DET ÄR BÄTTRE ATT NJUTA OCH ÅNGRA, ÄN ÅNGRA ATT INTE HA NJUTIT


PANEUM 145 PURE™

Med PURE märkta bröd är bakad enbart av en enda sort spannmål, bara eller med stor andel av fullkorn. Som namnet uttrycker försöker jag framhäva just denna spannmåls egenskaper, karaktär och smak. Bröd i sin renaste och ursprungligaste form utan kompromiss med rustik utseende. De historiska kultursorterna står här i medelpunkt. PURE - renheten som uttrycker sig även i att de gamla sorterna är nyttigare och smakrikare. Mjöl, vatten, salt, surdeg.... mer behövs inte!

PANEUM 145 TRADITION

Bröden märkta med TRADITIONbaserar på regionalt och traditionell bröd som bakas än idag och är typiska för vissa områden. De bröden bakas av kulturspannmål och annat bio. eller ekol. mjöl i olika utmålningsgrader.

PANEUM 145 HISTORISKT

 De bröden märkta med HISTORIK har en historiskt bakgrund. Historien bakom varje bakelse hittar du
under fliken "Ugns-filosofi från Ofabänkle"

PANEUM 145

De bakelse är mina egna recept eller starkt modifierade standart recept som är anpassade till mina tekniska förutsättningar och råvaror.


PANEEUM 145 Trollsten
PANEUM 145
Signaturbröded: Trollsten

Inspirerat av var fornhistoriskt sten vid huset och sitt skyddande gran.
under utveckling! stay tuned.
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Farbror Melker
PANEUM 145™ 
Farbror Melker

Gammaldags inspirerat Vete-Lantbröd
Vetemjöl och fullkornsmjöl, surdeg, kvarg*, kaffe, smör, himalayasalt
(*laktosfri)
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEEUM 145 Pain de Brie
HISTORISKT
Pain de Brie

Pain de Brie från Normandie
Vetemjöl, surdeg, himalayasalt, ekol. jäst
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Bura Brot
TRADITION
Bura Brot

Bondens bröd från Schwabiska Alb
Vete-Ruchmjöl, Champagner-rågmjöl, surdeg, himalayasalt, ekol. jäst
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Lantbröd med råg
Lantbröd med Råg

Klassiskt lantbröd med råg
Vetemjöl, råg fullkornsmjöl, surdeg, himalayasalt
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Vete Lantbröd
Vete-Lantbröd

Klassiskt lantbröd 
Vetemjöl och fullkornsmjöl, surdeg, himalayasalt
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Lantbröd med Polenta
Lantbröd med Polenta

Klassiskt lantbröd med polenta
Vetemjöl och fullkornsmjöl, majspolenta, surdeg, himalayasalt
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Lantbröd med gulvete
Lantbröd med Gulvete

Klassiskt lantbröd med Gulvete
Vetemjöl,  Gulvete-fullkornsmjöl, surdeg, himalayasalt
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Lantbröd med Rotkorn-Vete
Lantbröd med Rotkorn-Vete

Klassiskt lantbröd med Rotkornvete
Vetemjöl, Rotkorn-fullkornsmjöl, surdeg, himalayasalt
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Lantbröd med hel Rotkorn-Vete
Lantbröd med hel Rotkorn-Vete

Klassiskt lantbröd med Rotkornvete
Vetemjöl, Rotkorn-fullkornsmjöl,  hel Rotkorn-Vete, surdeg, himalayasalt
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Lantbröd med guldhirs
Lantbröd med Guldhirs

Klassiskt lantbröd med Guldhirs
Vetemjöl och fullkornsmjöl, guldhirs, surdeg, himalayasalt
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Lantbröd med lila Majs
PANEUM 145
Lantbröd med lila majs

Lantbröd med lila Majs
Vetemjöl och fullkornsmjöl, lila majs, surdeg, himalayasalt
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Lantbröd med Urdinkel
Lantbröd med Urdinkel

Klassiskt lantbröd med Urdinkel
Vetemjöl, Urdinkel fullkornsmjöl, surdeg, himalayasalt
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Lantbröd med Lichtkorn-Råg & Cacao-Nibs
PANEUM 145
Lantbröd med Lichtkorn-Råg & Cacao-Nibs

Klassiskt lantbröd med lite extra lyx
Vetemjöl, klippt Lichtklorn-Råg , råg fullkornsmjöl, surdeg, ekol. Suhum Cacao-Nibs / Ghana, himalayasalt
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Samareiner Lantbröd
TRADITION
Samareiner Lantbröd 

Klassiskt lantbröd med fermenterade frön och flingor
Vetemjöl och fullkornsmjöl, dinkelflingor, klippt råg, fröblandning, surdeg, himalayasalt
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Müsli Lantbröd
Müsli Lantbröd

Klassiskt lantbröd med Müsliblandning
Vetemjöl och fullkornsmjöl, råg, dinkel, havre, vötter, torkade aprikoser, fröblandning, surdeg, himalayasalt
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Bryggmästarens Lantbröd
PANEUM 145
Bryggmästarens Lantbröd

Klassiskt lantbröd med ölkokt korn
Vetemjöl och fullkornsmjöl, ölkokt* korn, surdeg, himalayasalt
(*alkoholfri)
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Lantbröd med valnötter
Lantbröd med valnötter

Klassiskt lantbröd med valnötter
Vetemjöl, Rotkorn fullkornsmjöl, valnötter, surdeg, himalayasalt
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Fougasse
TRADITION
Fougasse XL

Klassiskt Fougasse
Vetemjöl, himalayasalt, surdeg, olivenöl, örter, jäst
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Rotkorn Lantbröd med Berberis
PANEUM 145
Rotkorn Lantbröd med Berberis

Lantbröd med Rotkorn-vete och Berberis
Vetemjöl, Rotkorn fullkornsmjöl, torkade Berberis, surdeg, himalayasalt
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Svarte Oscar
PANEUM 145Svarte Oscar

Twister med rostad vitlök, svart sesam och nigella
Vetemjöl, fullkorn Urdinkel, surdeg, rostad vitlök, svart sesam, nigella, himalayasalt
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Gulvete Twister ljus
TRADITION
Ticcino Twister - ljus

Rustikt & traditionellt bröd
Gulvete, majspolenta, olivolja, surdeg, himalayasalt, jäst
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Pane Valle Maggia
TRADITION
Pane Valle Maggia

Rustikt, ljust & traditionellt bröd
Vetemjöl och fullkornsmjöl, Champagner-råg, himalayasalt, surdeg, jäst
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Nan e barbar
HISTORISKT
Nan e Barbari

Persiskt traditionellt flatbröd
Vetemjöl, Gulvetemjöl och fullkornsmjöl, surdeg, himalayasalt, jäst
ca 2x +0,5 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Pane Politicus

Pane Politicus

Ramslök och rödbete fläta
Urdinkelmjöl, vete fullkorn, kvarg, smör, örter, rödbeta, himalayasalt, surdeg, jäst
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Präsidentbaguette
TRADITION™ & PURE
"Präsidentbaguette 2008"

Världsberömd pain traditionnel français efter Anis Bouabsa
Urvetemjöl, himalayasalt, jäst
ca + 0,3 kg degvikt baguette eller
ca 2x + 0,15kg degvikt demi baguette

30 SEK
PANEUM 145 Präsidentbaguette
TRADITION™ & PURE
"Präsidentbaguette 2008"

Världsberömd pain traditionnel français efter Anis Bouabsa
Urvetemjöl, himalayasalt, jäst
ca + 0,3 kg degvikt baguette eller
ca 2x + 0,15kg degvikt demi baguette

30 SEK
PANEUM 145 Kung Ludwig Bröd
PANEUM 145
Kung Ludwig Bröd

Rustikt & lokalt bröd
Urdinkelmjöl och fullkorn, Champagner råg och fullkorn, surdeg, alkoholfri öl, malt, himalayasalt,  jäst
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Senner Jausenbrot
TRADITION
Rupertiwinkel Lichtkorn-råg Kruste

Rustikt & lokalt bröd från sydöstra Bayern
Vetemjöl, Lichtkorn råg, surdeg, himalayasalt, jäst
 ca +1 kg degvikt

75 SEK
TRADITION
Senner Jausenbrot

Rustikt & lokalt bröd
Vetemjöl, Champagner råg, surdeg, himalayasalt, "Schabziger" klöver, brödkrydda, jäst
 ca +1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 100% Urdinkel
PURE
Urdinkel bröd

Rustikt Urdinkelbröd
Dinkelmjöl och fullkornsmjöl surdeg, himalayasalt
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Röda Baronen
PANEUM 145™ & PURE
Röda Baronen

Rotkorn-vete står här för färgen och smak
Rotkorn-vete fullkornsmjöl, delvis självmalt på stenkvarnen, surdeg, himalayasalt, jäst
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 The Englishman
PANEUM 145
The Englishman

Mältad Porridge surdegsbröd
Vetemjöl och fullkornhavre, vetegroddar, malt, himalayasalt, surdeg, jäst
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Kartoffel
Kartoffel

Surdegsbröd med Potatis och rostade frön
Vetemjöl, Urdinkel-Ruchmjöl, potatis, pumpa kärnor, solros, sesam, himalayasalt, surdeg, jäst
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Bergkruste
Berkruste

Rustikt surdegsbröd med enastående smak
Rågfullkornsmjöl, Champagner-råg, Urdinkelmjöl och fullkornsmjöl, surdeg, surdegsbröd, himalayasalt
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Urdinkel med Morot
Urdinkel med Morot

Fullkorn Urdinkelbröd med morot och solrosfrön
Urdinkel fullkornsmjöl, surdeg, morot, solrosfrön, olivolja, surdegsbröd, himalayasalt
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Malt Kruste
TRADITION
Malt-Kruste

Rustikt & lokalt bröd
Råg fullkornsmjöl, mältad klippt råg, surdeg, himalayasalt, brödkrydda
 ca +1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Sydtysken
PANEUM 145
Sydtysken

Klassiskt sydtysk surdegsbröd
Vetemjöl, Champagner-råg, två olika surdeg, himalayasalt
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Kål Speck Tyroler
PANEUM 145
Kål & Speck Tyroler

Surdegsbröd bakad på vitkål och S
Champagner-råg, surdeg, Speck, vitkål, melas, himalayasalt
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Gulvete twister fullkorn
PANEUM 145
Ticcino Twister - fullkorn

Surdegsbröd med medelhavskänsla
Gulvete fullkornsmjöl, polentamajs, surdeg, olivolja, färsk rosmarin, himalayasalt
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Bonde
TRADITION
Bonde

Surdegsbröd av kulturråg och vete
Waldstauden-råg fullkorn, Champagner-råg, vete, surdeg, himalayasalt
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Maronibröd, kastanjbröd
TRADITION
Maroni bröd

Norditalienskt kastanjbröd
Vetemjöl, kastanjmjöl, surdeg, himalayasalt, jäst
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
TRADITION
La Tourte de Meule

Klassiskt franskt landbröd
Vete-Ruchmjöj, surdeg, himalayasalt, jäst
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Bovete bröd
TRADITION
Bovete bröd

Klassiskt bovetebröd
Vetemjöl, bovetemjöl, surdeg, olivolja, himalayasalt
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 fransk rågbröd
TRADITION
Champagner-råg bröd

Fransk bond rågbröd 
Champagner-råg, vetemjöl, surdeg, malt, melass,  himalayasalt
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
Paneum 145 Waldviertler Jausenbrot
TRADITION
Waldviertler Jausenlaiberl

Klassiker från Österrrike
Vetemjöl, Urdinkelmjöl, råg fullkornsmjöl, surdeg, kryddor, himalayasalt
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Dubbelbak
TRADITION
Dubbelbak

Gammaldags klassiker
Råg fullkornsmjöl, Champagner-råg, vetemjöl, surdeg, himalayasalt
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Tessiner Baumnussbrot
TRADITION
Tessiner Baumnussbrot

Valnötsbröd från Tessin
Råg fullkornsmjöl, vetemjöl, valnötter, mjölk*, surdeg, himalayasalt, jäst
(*lakttosfri)
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Lantbröd med Matcha te
PANEUM 145
Lantbröd med Matcha te

Pimpad landvetebröd med Japanskt Matcha te
Vetemjöl och fullkornsmjöl, surdeg, himalayasalt, Matcha te
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Pain de Métail tressé
TRADITION
Pain de Méteil tressé

En fransk klassiker
Champagner-råg, råg fullkornsmjöl, vete-Ruchmjöl, vetemjöl, surdeg, himalayasalt, jäst
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Vilde Johannis
PURE
Vilde Johannis

Rustikt och mycket smakrikt rågbröd
Waldstauden-råg fullkornsmjöl, delvis malt på var stenkvarn, surdeg, himalayasalt
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Rödkål twister
Rödkål Twister

Valnötsbröd från Tessin
Vetemjöl, Urdinkel fullkornsmjöl, rödkål, solrosfrön, surdeg, himalayasalt, jäst
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Alpenländer Kornstange
Alpenländer Kornstange

Ljust bröd med frön och klöver från alperna
Champagner-råg, vetemjöl och fullkornsmjöl, frön, surdeg, himalayasalt, Schabziger Klee
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Sankt Galler Brot
TRADITION
Sankt Galler

En schweizisk klassiker från Sankt Gallen
Vete-Ruchmjöl, Champagner-råg, vetemjöl, himalayasalt, jäst
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Champagner-råg och Gulvete Bröd
PANEUM 145
Champagner-råg och Gulvete Bröd

Ett 50/50 råg och vetebröd där man vill ha mer av
Champager-råg, Gulvetemjöl, vetemjöl, surdeg, himalayasalt
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Gourmet bröd
PANEUM 145
Gourmetbröd

Halv råg och halv vete
Cahampagner-råg,  Manitoba vete, vetefullkornmjöl, surdeg, himalayasalt
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Lantbröd med pumpakärnor
PANEUM 145
Lantbröd med pumpakärnor

Sensommarens gröna guldVetemjöl, Vete-Ruchmjöl, Urdinkel-Ruchmjöl och fullkornsmjöl, surdeg, himalayasalt
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Tessiner Bröd
TRADITION
Tessiner Bröd

Ett ljus bröd av vete och Durumvete i en symfoni
Vetemjöl, surdeg, olivolja, malt, himalayasalt,jäst
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Bröd med aprikoser och hasselnötter
Bröd med aprikoser och hasselnötter

Julig bröd med soltorkade aprikoser

Denna fruktiga, inte för söta formbröd passar utmärkt till frukosten eller ost och charkplattan.

Vetemjöl, Champagner-råg, Vete-Ruchmjöl, aprikoser, hasselnötter, linfrö, sesamfrön, havreflingor, surdeg, himalayasalt, jäst
 ca +1 kg degvikt

90 SEK
PANEUM 145 Bröd med daddlar och couscous
Bröd med dadlar och couscous

Spännande vinterbröd
Vete, Vete-Ruchmjöl, couscous, dadlar, valnötter, surdeg, Himalayasalt, jäst
ca + 1 kg degvikt

90 SEK
Upp

DET ÄR BÄTTRE ATT NJUTA OCH ÅNGRA ÄN ÅNGRA ATT INTE HA NJUTIT

FRALLOR OCH BAKELSER VI BAKAR

Här ser du allt vi har bakat hittills och vad vi bakar i framtiden. Veckans bak är markerat tydlig. Beställningen sker enkelt via knappen uppe i menyn.
Paneum 145 Rustico
Rustico

Rustik fralla med frön
Vete Ruchmjöl, vetemjöl, råg fullkornsmjöl, linfrö, Pumpakärnor, solrosfrön, Himalayasalt, jäst
ca + 100 g degvikt, 4 st/påse

60 SEK
PANEUM 145 Samareiner
TRADITION
Samarainer

Rustik fralla från Ober-Österrike
Vetemjöl, Champagner-råg, Urdinkelmjöl, surdeg, Himalayasalt, jäst
ca + 100 g degvikt, 4 st/påse

50 SEK
PANEUM 145 Samareiner med rostade frön
TRADITION
Samarainer med rostade frön

Rustik fralla från Ober-Österrike bakad på solfrosfrön
Vetemjöl, dinkelflingor, klippt råg, durumgryn,  Himalayasalt, malt, jäst
ca + 100 g degvikt, 4 st/påse

60 SEK
PANEUM 145 Hampa frallor
PANEUM 145
Hampa frallor

Fralla med proteinrik hampa
Gulvete fullkornsmjöl, vetemjöl, hampafrön, smör, surdeg, Himalayasalt, jäst
ca + 100 g degvikt, 4 st/påse

60 SEK
PANEUM 145 Vete-råg rutor
Vete-råg rutor

Saftiga frukostfrallor
Vete Ruchmjöl, Champagner-råg, surdeg, malt, Himalayasalt, jäst
ca + 100 g degvikt, 4 st/påse

50 SEK
PANEUM 145 Råg 'n' Roll
Råg 'n' Roll

Receptet är från den berömda bageriet "Brotsüchtig" i övre-Österrike
Champagner-råg, råg fullkornsmjöl, Urdinkelmjöl, Urdinkel fullkornsmjöl,  havreflingor, frön, surdeg, malt, Himalayasalt, jäst
ca + 100 g degvikt, 4 st/påse

60 SEK
PANEUM 145 Urdinkel Schlumbergerli
HISTORISKT
Urdinkel Schlumbergerli

Originalet från Basel, även känt som "Schlumbi"
Urdinkel Ruchmjöl, vetemjöl, mjölk*, honung, malt, Himalayasalt, jäst
(*laktosfri)
ca + 100 g degvikt, 4 st/påse

50 SEK
PANEUM 145 Urdinkel fullkorn Schlumbergerli
PANEUM 145
Urdinkel fullkorn Schlumbergerli

Fullkornsvariant av originalet från Basel
Urdinkel fullkornsmjöl, vetemjöl, mjölk*, honung, malt, Himalayasalt, jäst
(*laktosfri)
ca + 100 g degvikt, 4 st/påse

50 SEK
PANEUM 145 Wachauer Laberl
TRADITION
Wachauer Laberl

Recept från 1905 av Dürnsteiner bagarmästaren Rudolf Schmidl
Vetemjöl, Champagner-råg, surdeg, Himalayasalt, honung, jäst
ca + 100 g degvikt, 4 st/påse

50 SEK
PANEUM 145 Rotkorn Wachauer Laberl
PANEUM
Rotkorn-vete Wachauer Laberl

Rotkorn-vete variant av originalet av Dürnsteiner bagarmästaren Rudolf Schmidl
Vetemjöl, Rotkorn-vete fullkornsmjöl, surdeg, Himalayasalt, honung, jäst
ca + 100 g degvikt, 4 st/påse

50 SEK
PANEUM 145 Hiker
PANEUM
Hiker

Fralla  som ger dig energi
Vetemjöl, Champagner-råg, klippt råg, surdeg, torkade frukter, smör, honung, malt, Himalayasalt, jäst
ca + 100 g degvikt, 4 st/påse

60 SEK
PANEUM 145 Kini Semmel
PANEUM
Kini Semmel

Rustikt & kungligt
Urdinkelmjöl och fullkorn, Champagner råg och fullkorn,havrekross, surdeg, alkoholfri mörk öl, malt, himalayasalt,  jäst
ca + 100 g degvikt, 4 st/påse

50 SEK
PANEUM 145 Milanese
TRADITION
Milanese

Långjästa italienska frallor
Vetemjöl, olivolja, Himalayasalt, malt, jäst
ca + 100 g degvikt, 4 st/påse

50 SEK
PANEUM 145 Durumvete Krustie
Durumvete Krusties

Fralla med DurumveteDurumvetemjöl, Vete Ruchmjöl, Massa Madre, Himalayasalt, jäst
ca + 100 g degvikt, 4 st/påse

50 SEK
PANEUM 145 Croissant
TRADITION
Surdeg Croissant

Croissant med riktig smör!
Vetemjöl, mjölk*, socker, Himalayasalt, massa madre, malt, smör 
(*laktosfri)
ca + 95 g degvikt, 2 st/påse

50 SEK
PANEUM 145 Sankt Galler Bürli
TRADITION
Sankt Galler Bürli

En gränsöverskridande klassiker
Vete-Ruchmjöl, vetemjöl, surdeg, Himalayasalt, jäst
ca + 150 g degvikt, 2x2 st/påse

60 SEK
PANEUM 145 Wiener Smörkringla
TRADITION
Wiener Smörkringla

Beroendeframkallande...
Vetemjöl, mjölk*, smör, socker, valmofrö, ägg, Himalayasalt, jäst, 
(*laktosfri)
ca + 110 g degvikt, 4 st/påse

80 SEK
PANEUM 145 Choco Smörkringla
PANEUM 145
Choco Smörkringla

Beroendeframkallande...
Vetemjöl, mjölk*, smör, socker, kakao och Ghana Suhum Cacao Nibs, hasselnötter, ägg, Himalayasalt, jäst, 
(*laktosfri)
ca + 110 g degvikt, 4 st/påse

80 SEK
PANEUM 145 Urdinkel Seelen
HISTORISKT
Urdinkel Seelen

Genuint och traditionellt med historie
Urdinkel Ruchmjöl, vetemjöl, Massa Madre, malt, himalayasalt,  jäst, salt och kummin
ca + 120 g degvikt, 4 st/påse

60 SEK
PANEUM 145 Lauffener Lantvete Semmel
PANEUM 145
Lauffener Landvete Semmel

Surdegsfralla bakat på den gamla sorten Lauffener Lantvete
Lauffener Landvete, solros, Dinkel- och rågflingor, champagner-råg surdeg, malt, himalayasalt,  jäst
ca + 100 g degvikt, 4 st/påse

50 SEK
PANEUM 145 Värmlänning
PANEUM 145
Värmlänning 

Havrefrallor med skrädmjöl
Skrädmjöl, vete fullkornsjöl, Urdinkelmjöl, havreflingor, surdeg, smör,  himalayasalt,  jäst
ca + 100 g degvikt, 4 st/påse

50 SEK
Upp

DET ÄR BÄTTRE ATT NJUTA OCH ÅNGRA ÄN ÅNGRA ATT INTE HA NJUTIT

SPECIELLA BAKVERK

Här ser du allt vi har bakat hittills och vad vi bakar i framtiden. Veckans bak är markerat tydlig. Beställningen sker enkelt via knappen uppe i menyn.
PANEUM 145 Champagner V(r)åg
PANEUM 145
Champagner V(r)åg™

Lyx- rustik och sofistikerad råg-wienerbröd
Champagner råg, vetemjöl, smör, svart sesam, honung, rostade kakao bönor, rågflingor, Himalayasalt, jäst
ca + 800 g degvikt

90 SEK
PANEUM 145 Brie o'che
TRADITION
Brie o'che™

Traditionell snack - perfekt till nästa myskväll
Vete, mjölk*, smör, ekol. ägg, Himalayasalt, jäst
för 4-5 pers och 8-10 pers.

(*laktosfri)

pris på förfrågan
PANEUM 145 SKF Fougasse
SKF - Fougasse

Sötpotatis-Kastanj-Fougasse
Vetemjöl, sötpotatis, maroni från Lecco, sesam, sesamolja, Himalayasalt, surdeg, jäst
2 st á +0,5 kg degvikt

95 SEK
PANEUM 145 CHALLAH
TRADITION
Challah

Traditionellt judiskt bröd, skådebröd
Vetemjöl, ägg, kokosfett, svart sesam, rörsocker, surdeg, Himalayasalt, jäst (kan beställas i olika färg)
ca + 1 kg degvikt

110 SEK
PANEUM 145 Vörtbröd Edition 2022
PANEUM 145
Vörtbröd Edition 2022

Surdegs-Vörtbröd med ölkrust
Bio. Champangner-råg och ekol. Quarna-vete, julöl, starkvört, kryddor, Himalayasalt, russin, aprikos, surdeg, jäst
ca + 1 kg degvikt

75 SEK
PANEUM 145 Vörtbröd Edition 2023
PANEUM 145
Vörtbröd Edition 2023

Mjuk och saftig surdegs-Vörtbröd

Perfekt för dig som inte gillar russin. Ett "ljus" och mjuk klassiskt surdegs vetebröd med de juliga smaker.

Urvetemjöl, Rotkornvete-fullkornsmjöl, cranberry, pinjenötter, surdeg, himalayasalt, starkvört, pommerans & annat gott.
ca + 1 kg degvikt

90 SEK
PANEUM 145 Main de Nice
HISTORISKT
Main de Nice

Långjäst historiskt bröd
Vetemjöl, surdeg, olivolja, Himalayasalt, jäst
ca + 500 degvikt, 2 st/påse

80 SEK
PANEUM 145 Pan de higo
TRADITION
Pan de higo

Klassiskt spanskt fikonbröd som inte bakas
Ekol. soltorkade fikon, dattlar, mandlar, valnötter, kakao, kryddor, anislikör.
ca + 0,28 kg 

95 SEK
PANEUM 145 Urdinkelpinnar
Urdinkel sma Partypinnar - svart & vit

Perfekt som kuvertbröd eller till ost/charkplattan
Urdinkel Ruchmjöl, vetemjöl, Massa Madre, olivolja EV, malt, himalayasalt,  jäst, olika toppings - valmofrö, solros, ost, sesam, svart sesam, sepia bläck
total ca + 500 g degvikt, 10/12 st. påse

70 SEK
PANEUM 145
coming soon...
Upp

DET ÄR BÄTTRE ATT NJUTA OCH ÅNGRA ÄN ÅNGRA ATT INTE HA NJUTIT

SÖTA SAKER VI BAKAR

Här ser du allt vi har bakat hittills och vad vi bakar i framtiden. Veckans bak är markerat tydlig. Beställningen sker enkelt via knappen uppe i menyn.
PANEUM 145 Färjestad BpucK
PANEUM 145
Färjestad BpucK™

Det ultimata fan-wienerbröd
Vetemjöl, mjölk*, socker, Himalayasalt, jäst, malt, smör
Fyllning:
Lime-vit choklad ganache, pistachnötter, guldglitter
(*laktosfri)
XL - 

50 SEK
PANEUM 145 Värmlands Cantucci
PANEUM 145
Värmlands Cantucci

Adaption till Värmlandska
(finns med Skrädmjöl eller Gulvetemjöl)
Vetemjöl, Skrädmjöl eller Gulvetemjöl, mandlar, ägg*, socker, smör, vanilj, Himalayasalt
(*ekologisk)
ca + 200g /påse

10 SEK
PANEUM 145 Pain au chocolat
TRADITION
Surdeg Pain au chocolat

Klassiker, även kallat "Chocolatine"
Vetemjöl, mjölk*, socker, Himalayasalt, massa madre, malt, smör, mörk choklad
(*laktosfri)
ca + 100 g degvikt, 4 st/påse

80 SEK

Coming soon...


Upp