OM Kulturbagariet
Allt om PANEUM 145™
Bagaren, filosofin och visionen
PANEUM 145™ är ett kulturbageri som vill visa hur man hållbart kan baka nyttigt bröd bara med mjöl utan tillsatser, surdeg, salt och vatten. Om jag använder jäst sker det i mycket små mängder. Tiden är en viktig faktor - jag låter degen bestämma.
Jag, Wolfgang är din lokala kulturhantverksbagare som upprätthåller den ursprungliga brödtraditionen och kanske här och där med en egen tolkning.
Själv är jag från grunden utbildat kock, Master of Whisky, Formador Homologado del Vino de Jerez och har jobbat under många år inom olika befattningar inom mat och dryckesbranschen. God och framförallt ärlig mat och dryck ligger mig varmt om hjärtat. Jag hoppas att du gillar mina traditionella bröd och bakverk såväl som mina egna kreationer. Jag bakar för er på helger (se helgens brödmeny, frallor eller annat) med vissa undantag, för att jag jobbar här och där utomlands, eller utbildar mig vidare inom traditionellt bakhantverk.
För dig som vill lära dig baka traditionella surdegsbröd, traditionella och högtidliga bakverk och annat gott, kolla gärna under fliken LYCEUM -kurser & events, vilka kurser som passar just dig.
Kursen passar sig även utmärkt som företagsevent. Hör gärna av dig för mer information.