Kurspaket |
|
---|---|
BASIC |
|
PLUS |
|
PREMIUM |
|
RABATT vid bokning av DEL 1 & 2 samtidigt eller om du bokar för dig personligen två olika kurser från utbudet samtidigt. |
|
SPECIALSPECIAL PLUS |
|
"Avmystifiera" surdeg
Vad är surdeg och lite historiskt bakgrund
Surdegens fördelar
Hur startar jag en surdeg, startkultur
Vårda en surdegsstart
Skillnader mellan rågmjöl och vetemjöl samt kornets och mjölets sammansättning
Bakplanering
Baka med surdeg olika recept
Vad händer vid olika moment: degberedning, raskning, uppslagning och bakning.
Brödförvaring
Under en hel dag lär du dig mycket om grunderna, råvarorna och det du behöver för surdegsbakningen. Du bakar ditt eget bröd utan tekniska hjälpmedel. En av de avgörande faktorerna är, för att lyckas med din surdegsbak, att du lär känna degens egenskaper och konsistens genom "hands on". Du lär dig hur man viker och slår upp degen, varför och hur man formar ett bröd. Vi går genom de olika metoder av jäsningen, sen varför och hur man snittar rätt innan bakningen. Vad händer när vi bakar och hur vi bakar vårt bröd. Vi kollar och tolkar skorpan och inkråm. Till sist lär du dig hur du förvarar brödet på rätt sätt så att det håller sig färskt så länge som möjligt.
Vi går genom recepten och vad vi kan tolka från dem.
I kursavgiften "BASIC" ingår dokumentationen, bröd du bakar.
I “PLUS” ingår utöver detta de nödvändiga utensilier, en jäskorg av 100% obehandlad naturmaterial med tyg och en Pariser snittkniv samt en dansk visp.
En perfekt present är "PREMIUM" då ingår allt ovan och och ett förkläde och ytterligare en skål med lock för att lyckas med surdegsbakande.
Efter kursen kan du ta med dig en starterkultur för att börja baka hemma direkt.
Under kursdagen ingår även dryck, lunch och fika.
OBS: just nu bara Basic bokningsbart!
See priserna och villkoren nedan.
Vad är kulturspannmål? Vad skiljer sig dem från de moderna sorterna
smaktillsatser, frön, etc?
Olika mjöltyper, egenmalt spannmål
"Baker's percentage" gör allt lättare
Hur påverkar temperaturen degen? Hur kan jag styra förloppet?
Lite om bakkemi, vad händer med ingredienserna?
Olika fördegar
Baka med surdeg, 4 olika recept
Hantering av mjuka degar
Vad händer vid olika moment: degberedning, raskning, uppslagning, bakning?
Brödreceycling
Under en hel dag lär du dig mycket om de olika kulturspannmålen, de andra råvarorna och hur man läser och tolkar ett recept. Du mal en del av mjölet själv. Du bakar ditt eget bröd utan tekniska hjälpmedel. En av de avgörande faktorerna är, för att lyckas med ditt surdegsbak, att du lär känna degens egenskaper och konsistens genom "hands on". Du lär dig hur man viker och slår upp degen, varför och hur man formar ett bröd. Vi går genom de olika metoder av jäsningen, sen varför och hur man snittar rätt innan bakningen. Vad händer när vi bakar och hur vi bakar vårt bröd. Vi kollar och tolkar skorpan och inkråm. Till sist lär du dig hur du förvarar brödet på rätt sätt så att det håller sig färskt så länge som möjligt.
Vi använder oss av olika fördegar och lär oss varför vi behöver dem.
I kursavgiften "BASIC" ingår dokumentationen, bröd du bakar.
I “PLUS” ingår utöver detta de nödvändiga utensilier, en jäskorg av 100% obehandlad naturmaterial med tyg och en Pariser snittkniv samt en dansk visp.
Ett perfekt present är "PREMIUM" då ingår allt ovan och och ett förkläde och ytterligare en skål med lock för att lyckas med surdegsbakande.
Efter kursen kan du ta med dig en starterkultur för att börja baka hemma direkt.
Under kursdagen ingår även dryck, lunch och fika.
See priserna och villkoren längre ner.
Vad är kulturspannmål, vad skiljer sig de från moderna sorterna
Olika mjöltyper, egen malt spannmål
Vi bakar bröd och bakverk som passar till olika tillfällen och olika matkombinationer så som sött eller salt.
Du bör har grundläggande kunskaper i surdegsbakning.
Under en hel dag lär du dig mycket om de olika kulturspannmålen och de andra råvarorna . Du bakar ditt eget bröd utan tekniska hjälpmedel eller ta med din egen köksassistent (hör av dig innan). En av de avgörande faktorerna är, för att lyckas med ditt surdegsbak, att du lär känna degens egenskaper och konsistens genom "hands on" - precis som våra förfäder gjorde. Jag kommer att berätta om historien bakom de olika bröden och bakverken under tiden vi äter kvällsmat.
I kursavgiften "SPECIAL PLUS" ingår recept och bröden du bakar.
Efter kursen kan du ta med dig en starterkultur för att börja baka hemma direkt.
Under kursdagen ingår även dryck, kvällsmat, lunch och fika.
Lördag den 00. 00. 2024, klockan 8:30 - ca 18:00
See priserna och villkoren längre ner.
Vi bakar bröd med kulturspannmål, bröd från centrala Europa.
Bröd rund alperna utmärker sig av sin enkelhet och mycket karaktär
Du bör har grundläggande kunskaper i surdegsbakning.
Under dessa dagar lär du dig mycket om de olika kulturspannmålen och de andra råvarorna . Brödet vi bakar är idag nästan en lyxprodukt som utmärker sig genom sina råvaror. Du bakar ditt eget bröd utan tekniska hjälpmedel eller ta med din egen köksassistent (hör av dig innan). En av de avgörande faktorerna är, för att lyckas med ditt surdegsbak, att du lär känna degens egenskaper och konsistens genom "hands on" - precis som våra förfäder gjorde. Jag kommer att berätta historien bakom de olika bröden och bakverken.
Självklart njuter vi på kvällen en rustik kvällsmat, en så kallat Vesper eller Jause.
I kursavgiften "SPECIAL PLUS" ingår recept och bröden du bakar.
Efter kursen kan du ta med dig en starterkultur för att börja baka hemma direkt.
Under kursdagen ingår även dryck, kvällsmat, lunch och fika.
Lördag den 00. 00. 2024, klockan 9:00 - ca 18:00
See priserna och villkoren längre ner.
Vi bakar bröd med kulturspannmål.
Du lär dig olika uppslagstekniker
Fransk bröd glänser med sin enkelhet och fin avstämt dekoration
Du bör har grundläggande kunskaper i surdegsbakning.
Under dessa dagar lär du dig mycket om de olika kulturspannmålen och de andra råvarorna. Du bakar ditt eget bröd utan tekniska hjälpmedel eller ta med din egen köksassistent (hör av dig innan). En av de avgörande faktorerna är, för att lyckas med ditt surdegsbak, att du lär känna degens egenskaper och konsistens genom "hands on" - precis som vara förfäder gjorde. Jag kommer att berätta historien bakom de olika bröden och bakverken.
Självklart njuter vi på kvällen något franskinspirerat till det goda brödet.
I kursavgiften "SPECIAL PLUS" ingår recept och bröden du bakar.
Efter kursen kan du ta med dig en starterkultur för att börja baka hemma direkt.
Under kursdagen ingår även dryck, kvällsmat, lunch och fika.
Lördag den 00. 00. 2024, klockan 9:00 - ca 18:00
See priserna och villkoren längre ner.
Vi bakar med kulturspannmål.
Du kan förvänta dig ett "fett" program
Du lär dig olika viktiga moment för de olika degarna
Vi bakar med variationer av degen som passar för sött och pikant
Låt dig överraskas med drottningen av alla degar, wienerdeg och wienerdegsvarianter
Beskrivning:
Under dessa dagar lär du dig mycket om de olika kulturspannmålen och de andra råvarorna. Vi bakar gemensamt med tre varianter av degar. En av de avgörande faktorerna är, för att lyckas med dina degar, att du lär känna degens egenskaper och konsistens genom "hands on". Jag kommer berätta historien bakom de olika bakverken.
Självklart njuter vi på kvällen något inspirerat av dagens degar.
I kursavgiften "SPECIAL PLUS" ingår recept och bakverken vi bakar.
Under kursdagen ingår även dryck, kvällsmat, lunch och fika.
Lördag den 00. 00. 2024, klockan 9:00 - ca 18:00
See priserna och villkoren längre ner.
Vi bakar olika julbakelser som jag är uppvuxen med.
Julen börjar när snön lägger sig och doften av kryddor och nybakat fyller stugan. Traditionellt börjar man att baka i början av oktober för att de ska vila och utveckla saftighet och fina aromer. Vi kallar de "Weihnachtsplätzle", "Gutsle", "Brödle", det finns flera namn för dessa julkakor. Nästan varje region har sitt eget namn. Vi bakar gemensamt olika sorters julkakor. Jag kommer berätta historien bakom de olika bröden och bakverken.
Allt vi bakar delar vi upp så att alla få ett urval med hem.
Ta med dig en eller fler tätslutande lådor.
I kursavgiften "SPECIAL" ingår recept, julkakor du bakar.
Under kursdagen ingår även dryck, lunch och jul fika.
See priserna och villkoren längre ner.
Anmälningen är bindande. Kursen kan ombokas en gång vid förhinder senast 14 dagar innan kursen börjar. Detta meddelas via mejl.
Vid avbokningen tas en avgift ut på 50% av kursavgiften.
Vid avbokning 28 dagar innan kursen börjar faktureras 100% av kursavgiften. Det är möjligt att ordna en ersättare.
Går det att hitta en/fler nya deltagare från PANEUM 145's sida så återbetalas bokningen i turordning som avbokningen registrerades.
Vid ett gruppevent är den totala kursavgiften densamma oavsett om en eller fler deltagare inte kan delta.
Meddela även om du har allergier, vi hanterar råvaror som innehåller gluten.
(Vi använder laktosfria mejeriprodukter)
Behöver du övernattning, hör gärna av dig!
Kurspaket |
|
---|---|
BASIC |
|
PLUS |
|
PREMIUM |
|
RABATT vid bokning av DEL 1 & 2 samtidigt eller om du bokar för dig personligen två olika kurser från utbudet samtidigt. |
|
SPECIALSPECIAL PLUS |
|